ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την άνοιξη θα ιδρυθεί η πρώτη Ενεργειακή Κοινότητα γυναικών στην Ελλάδα. Την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας ανέλαβε η Αλίς Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος του INZEB σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Ε. και την ELECTRA Energy Cooperative, ενώ ήδη 50 γυναίκες από τις περιφέρειες  Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου  εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλίς Κοροβέση ανέφερε πως οι ενδιαφερόμενες για συμμετοχή στην ενεργειακή κοινότητα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες ηλικιών, «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιδεικνύουν γυναίκες επιχειρηματίες κοντά στα 50, αντιλαμβανόμενες περισσότερο την έννοια των ενεργειακών κοινοτήτων και τη σημαντικότητα του οφέλους που θα προκύψει για τις ίδιες και τις επιχειρήσεις τους». Ακόμη επεσήμανε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος και για περισσότερες γυναίκες να δώσουν το “παρών”, αφού η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ισχύει μέχρι και τον Μάρτιο».

Στόχος της ενεργειακής κοινότητας θα είναι η ενίσχυση των ατομικών/ οικογενειακών εισοδημάτων, της τοπικής επιχειρηματικότητας, της αλληλέγγυας οικονομίας, με όρους ενεργειακής δημοκρατίας, που αποτελεί μια αναδυόμενη κοινωνική τάση, με σκοπό να αντισταθμίσει την ενεργειακή ατζέντα των ορυκτών καυσίμων, μέσω της ενεργειακής μετάβασης σε πιο φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον μορφές ενέργειας.

Μάθετε περισσότερα για αυτή την πρωτοβουλία και όσα δήλωσε η Αλίς Κοροβέση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εδώ.

Σχετικά με INZEB Marketing Team