ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ INZEB ΜΕ ΤΗ MENTALITY_X

Το INZEB και η MentalityX ενώνουν τις δυνάμεις τους, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία, με κοινό σημείο αναφοράς τον Ελληνο-Ολλανδικό Σύνδεσμο (HeDA), στον οποίο είναι και οι δύο μέλη.

Ο Δημήτριος Κατσούρης, Ιδρυτής και CEO της MentalityX, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη σύμπραξη δήλωσε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή ζούμε μια νέα βιομηχανική επανάσταση με την οικονομία να βασίζεται πλέον στη βιωσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση. Η μεταμόρφωση του ενεργειακού τομέα μέσα από περισσότερο βιώσιμα συστήματα, τεχνολογίες αιχμής και λύσεις καινοτομίας αναμένεται να αλλάξει άρδην τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, τις καταναλωτικές τους συνήθειες, την παραγωγική διαδικασία και το εμπόριο.

Στη MentalityX πιστεύουμε ότι, στο εξής, η τεχνολογία θα διαδραματίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στη δημιουργία νέων καινοτομιών και λύσεων με θετικό αποτύπωμα στη φύση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Καθαρές Τεχνολογίες (CleanTech) αποτελούν αναπόσπαστο σκέλος της αποστολής μας. Η συνεργασία με το ΙΝZEB μας προσφέρει την ευκαιρία να συνδυάσουμε τη δική τους πολύτιμη τεχνογνωσία και το δίκτυό τους, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κατασκευαστικό τομέα και φυσικό περιβάλλον, με τη δική μας τεχνολογία και τις ομάδες startup προκειμένου να εργαστούμε, μαζί, πάνω σε βιώσιμες τεχνολογίες και λύσεις καινοτομίας. Η συνεργασία μας συνεπάγεται την άμεση σύνδεση ενός τεράστιου διεθνούς δικτύου προσωπικοτήτων και εταιριών που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο της ενέργειας και προέρχονται από ποικίλα πεδία, όπως λ.χ. ακαδημαϊκά ιδρύματα, προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης κ.α., με πολλούς φιλόδοξους επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια σύμπραξη η οποία αναμφιβόλως θα δώσει προτεραιότητα στη φύση και θα προκρίνει τεχνολογικές λύσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας ώστε, μαζί με τα φυσικά οικοσυστήματα, να προάγει τη βιώσιμη, θετική, μεταμόρφωση».

Η Αλίς Κοροβέση, Διευθύνουσα Σύμβουλος INZEB, αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην εν λόγω συνεργασία και το όραμά της καθώς το INZEB επιχειρεί να αναδείξει καινοτόμες προσεγγίσεις οι οποίες, με τη σειρά τους, αναμένεται να συνεχίσουν να το καθιστούν πρωτοπόρο σε θέματα τάσεων και ενεργειακής απόδοσης στον περιβαλλοντικό και τον κατασκευαστικό κλάδο. «Η σύμπραξή μας αυτή ενισχύει αποτελεσματικά την ενεργό και δυναμική παρουσία μας στον ταχέως αναπτυσσόμενο και μεταβαλλόμενο κλάδο της ενέργειας, χάρις και στην πολύτιμη συμβολή της MentalityX σε ζητήματα επιχειρηματικής κουλτούρας και αυξανόμενων ευκαιριών τεχνολογικής καινοτομίας. Η συνεργατική μας σχέση μάς συνδέει τώρα με μια κορυφαία ομάδα venture building που χαρακτηρίζεται από αποδεδειγμένα επιτυχημένη πορεία, παρέχει ισχυρό έρεισμα για την ευρύτερη περιβαλλοντική μας στρατηγική ενώ προσφέρει αδιαφιλονίκητη αξία και βιωσιμότητα στο δίκτυο και τα αμοιβαία μας συμφέροντα».

Η εν λόγω συνεργασία δημοσιεύτηκε και στο χειμερινό newsletter του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου.

Σχετικά με INZEB Marketing Team