Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Για τους περισσότερους τομείς, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει το 3% των δαπανών,  ωστόσο για βιομηχανίες με αυξημένη κατανάλωση ενέργειας όπως ο τομέας του χάλυβα και του σιδήρου, αυτό μπορεί να φτάσει το 32%. Καθώς τα ενεργειακά κόστη συνεχίζουν να αυξάνονται και τα επίπεδα των θεσμικών υποχρεώσεων σχετικά με τις εκπομπές αερίων και την κλιματική αλλαγή ανεβαίνουν, η αποδοτική διαχείριση της ενέργειας αποτελεί πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις. Η διαχείριση της ενέργειας θα έπρεπε να παίζει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική στρατηγική κάθε εταιρείας.

Βελτιώνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα, όχι μόνο μειώνονται οι δαπάνες που αφορούν στο κόστος ενέργειας αλλά προσφέρεται και ένας αριθμός πρόσθετων οφελών. Στα οφέλη αυτά συμπεριλαμβάνονται, το μειωμένο ρίσκο αποτυχίας σχετικά με τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους εθνικούς κανονισμούς, η βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα, και η απόδοση της επένδυσης (ROI).

Στο πλαίσιο αυτό, το INZEB και ο Ελληνο-Ολλανδικός Σύνδεσμος (HeDA) διοργανώνουν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 14.00, τη διαδικτυακή εκδήλωση “Η Αξία των Πρακτικών Ενεργειακής Διαχείρισης στον Επιχειρηματικό Τομέα” στην οποία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι εξελίξεις και τα οφέλη ενός αποδοτικού συστήματος διαχείρισης ενέργειας εντός των οργανωτικών δομών των επιχειρήσεων.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ημερήσια Διάταξη: Η Αξία των Πρακτικών Ενεργειακής Διαχείρισης στον Επιχειρηματικό Τομέα

 • 14.00 Καλωσόρισμα από την Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια, INZEB και από τον Γιώργο Αρκάδη, Μέλος του ΔΣ και Ταμίας του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου(HeDA), Διευθυντής Υποκαταστήματος Αθηνών
 • 14.10 Δρ. Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΜΠ
  14.10 “Ευκαιρίες και Απειλές για τη Βιώσιμη Μετάβαση του Τομέα της Βιομηχανίας”
 • 14.25 Δρ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Χημικός Μηχανικός, ΕΜΠ, CEA-I
  14.25 “Συστήματα Ενεργειακής Διαχείρισης: Παρούσα κατάσταση και οφέλη”
 • 14.40 Γιάννης Τσώνης,  Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης, ΑΒ Βασιλόπουλος
  14.40 “Ενεργειακή διαχείριση στην ΑΒ Βασιλόπουλος”
 • 14.55 Αλίς Κοροβέση, Γενική Διευθύντρια INZEB
  14.55 “Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Ενεργειακοί Έλεγχοι & Ενεργειακή Διαχείριση, Αποτελέσματα Έρευνας”
 • 15.10 Συζήτηση
 • 15.30 Τέλος διαδικτυακής εκδήλωσης

 

 

 

Σχετικά με INZEB Marketing Team