Ομάδα

Νίκος Λεμόνας

Πρόεδρος Δ.Ε.

Ο Νίκος Λεμόνας φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει εκτελέσει περισσότερα από 200 έργα κατασκευής και ανακαίνισης. Είναι συνιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας GREENBOX και εξειδικεύεται στις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων. Έχει συμμετάσχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης και σε ομάδες εργασίας του Τ.Ε.Ε. – Τ.Κ.Μ., ενώ έχει διατελέσει Γραμματέας της Ένωσης Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων ΝΕΩΝ ΠΡΑΞΙΣ.

email: nl@inzeb.org

Αλίς Κοροβέση

Γεν. Γραμματέας Δ.Ε.

Η Alice Κοροβέση με σπουδές Marketing, ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα και την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων. Από το 1997 δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και real estate development τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας Plus Energy LAB, που ως άξονα έχει τη δημιουργία μιας νέας γενιάς κτιρίων με μειωμένο ή και μηδενικό κόστος κατανάλωσης ενέργειας, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα και θετική συμβολή στο περιβάλλον αλλά και στην αξιολόγηση και πιστοποίηση κτιρίων με βάση διεθνή πρωτοκόλλα. Αρθρογραφεί συστηματικά σε κλαδικά και μη περιοδικά τονίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του πράσινου Real Estate στην Ελλάδα, την ανάγκη εφαρμογής των νέων προτύπων κατασκευής και προωθώντας τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Το 2010 ήταν ομιλήτρια στο TEDx Academy. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες προώθησης της νέας επιχειρηματικότητας.

email: ac@inzeb.org

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Μέλος Δ.Ε.

O Γρηγόρης Ζαρωτιάδης oλοκλήρωσε τις σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία στο Johnannes Kepler University Linz Αυστρίας. Από το 2001 διατέλεσε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα υπηρετεί στη Βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς Άμεσες Επενδύσεις και Βιομηχανική Ανάπτυξη». Από το 2000 είναι ανεξάρτητο, μη-εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, επιστημονική και λοιπή αρθρογραφία, με σειρά διεθνών ετεροαναφορών, σε θέματα διεθνούς οικονομικής, οικονομικής πολιτικής και βιομηχανικής ανάπτυξης. 

Ελευθερία Τουλουπάκη

Επιστημονικός Συνεργάτης

Η Ελευθερία είναι διπλωματούχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ.). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της με διακρίσεις και υποτροφίες από το ΙΚΥ, και άλλους φορείς, ενώ τώρα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. στο αντικείμενο του Παραμετρικού Σχεδιασμού Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (nZEBs) σε νότια ευρωπαϊκά κλίματα. Από το 2013, ως συνεργάτης Αρχιτέκτων Μηχανικός σε διάφορα project, κυρίως στο αντικείμενο της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων. Από το 2013, επίσης, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Κτιρίων Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΙΝΖΕΒ) ως μέλος της επιστημονικής ομάδας, ενώ ήταν εισηγήτρια στη σειρά των 9 ημερίδων «Be Part of the Future» που πραγματοποιήθηκαν το 2015 σε όλη την Ελλάδα. Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΙΝΖΕΒ με το BPIE έχει μεταφράσει κείμενα από μελέτες του BPIE για θέματα όπως η ενεργειακή απόδοση κτιρίων, η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (EPBD, EED), η ποιότητα εσωτερικού αέρα και η θερμική άνεση, η ενεργειακή φτώχεια κ.ά. Τα κύρια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά της είναι η Ενεργειακή Αναβάθμιση/ Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων και οι νέες τεχνολογίες στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση.

email: et@inzeb.org